Din guide till svenska affiliate nätverk

English Swedish

Commission Junction

Ännu en stor internationell favorit bland affiliate programmen och även en av de äldsta i branschen men tyvärr har dom inte svensk hemsida. Det som väger upp för detta är dock den mycket gedigna listan av annonsörer som vänder sig till just den svenska marknaden. 

Dom har över 2000 olika annonsörer och ungefär 50 av dessa är direkt anpassade för Sverige och svenskar. Några exempel är Webbhallen, Air France och Sembo Resor. 

Tyvärr har dom inga ”impression” program (CPM) och det är svårt att lista program på ett vettigt sätt. Om man är intresserad av ett CPM program råder Commission Junction dig att istället ansluta dig till ett av deras systerbolag, ValueClick Media. 

Priser:

Startavgift/månadsavgift:

Någon startavgift eller månadsavgift har dom inte. Det innebär att de kör en provision på 30% med ett minimum om 2000 SEK per månad.

Det som är inräknat i priset är publishers, tillgång till nätverket och en account manager som jobbar med ens konto för att rekrytera nya publishers. 

Kampanj alternativ:

Eftersom Commission Junction är ett affiliateprogram jobbar dom nästan uteslutande med ”sales”  och ”leads” men CPC förekommer också. Man kan själv välja vad man är mest intresserad av.

Hur mycket ersättning man ska betala publishers kan man nästan helt själv bestämma. Man kan lägga fram förslag sen baserat på det ger Commission Junction alternativ att välja mellan. 

Som annonsör får man tillgång till:

  • Total statistik över sin kampanj (antal annonsvisningar, click, leads, sales)
  • Fullständig överblick över de webbplatsägare som marknadsför er
  • Möjlighet att godkänna och neka webbplatsägare tillgång till kampanjen
 

All support och rapportering är inräknat i startavgiftspriset.